Depilacija - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Depilacija

Članki

Depilacija

Ko dolga krila zamenjamo s kratkimi, ko pospravimo zimske nogavice in zagledamo prve pomladne sončne žarke se tiste, ki na to ne mislite čez celo leto zamislite nad svoljimi poraščenimi nogami.

Poraščene noge ne spadajo v videz sodobne ženske – to že vemo. Kako pa s čimmanj truda dobiti oprimalen rezultat je že drugo vprašanje. Problem pa niso le poraščene noge – tudi roke, podpazduhe, obraz.... so deli telesa, ki morajo biti urejeni. Dlake lahko pulimo s pinceto, depiliramo s smolo, z aparati za depilacijo za domačo uporabo, jih brijemo, odstranjujemo z laserji... Nekateri od teh postopko nas rešijo dlak za dalj časa, po nekaterih postopkih dlaka zraste po nekaj dneh. Na nekaterih delih telesa se po določenih postopkih depilacije pojavi občutljiva, razdražena koža...
Ni nujno, da se odločite le za en postopek odstranjevanja dlak. Na rokah si recimo omislite depilacijo z voskom saj dlake tudi, če malenkost zrastejo ne 'bodejo' moteče. Obrvi je verjetno najbolje in najbolj precizno ovlikovati s pinceto, noge.... Vsaka si pač izbere zanjo najlažji in najprikladnejši način. Važno je le:

- da je postopek učinkovit
- da se postopek da zdržati – da bolečna ni prehuda
- da rdečica po postopku ni preveč dolgotrajna in moteča.


PLUSI IN MINUSI

BRITJE
Britje je hitro, neboleče, možnost je pojav vraščenih dlačic kak dan po britju. Žal pa dlake hitro zrastejo, so trde in bodejo.


PINCETA
Namenjena je za natančno odstranjevanje dlak, na mestih kjer je preciznost potrebna(obrvi). Postopek ni primeren za večje površine telesa, nam pa kdaj pride prav za manjše popravke.


KREME IN PENE ZA DEPILACIJO
Odstranjevanje dlačic na ta način je dokaj preprosto in neboleče. Če pa imate precej občutljivo kožo je možnost rdečine in skelečega občutka na koži. Priporočam, da preparat preizkusite na manjšem delu kože in če neugodne reakcije ni, se lotite večjih površin.


APARATI ZA DOMAČO UPORABO
Uporaba je priročna, saj imamo aparat vedno na dosegu, je pa samo odstranjevanje dokaj dolgotrajno, zanj si moramo sploh za večje površine kože vzeti dovolj časa. Samo odstranjevanje zna biti precej boleče, imele pa boste dalj časa lepo gladko kožo.


VOSEK
Odstranjevanje z voskom je sploh če ga prepustite izurjeni kozmetičarki zelo hitro. Če se boste odstranjevanja lotile doma si najprej nanesite vosek na manjšo površino kože in poskusite odstraniti, potem pa šele nadaljujte na večjih površinah kože. Z voskanjem se boste znebile dlak za dalj časa, pa tudi zrastejo običajno nežnejše dlačice.


EPILACIJA Z IGLO
Epilacija je precej boleča, primerna za manjše površine kože, saj se iglica zabode v mešiček vsake dlačice posebej. Če je dlačica odstranjena v pravi fazi rasti jo odstranimo za vedno.


LASER , ULTRAZVOK
Novejši načini depilacije, ki stremijo k temu, da je depilacija čim manj boleča, rezultat pa trajna odstranitev dlak..Želja strokovnjakov je, da se lahko 'obdeluje' tudi večje površine poraščene kože ter občutljivejše predele. Modernejše metode naj bi tudi zmanjšale količino obiskov za čim bolj trajen rezultat.

 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni