Kaj koža potrebuje, če ne... - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Kaj koža potrebuje, če ne...

Članki

KAJ KOŽA POTREBUJE, ČE NE...

Vsakodnevne navade, pa naj bodo dobre ali slabe pustijo posledice na našem telesu in posledično prav tako na koži. Če veliko časa preživimo na prostem je pomembno, da si kožo zaščitimo, pomembna je tudi vsakodnevna rutina – čistilno mleko, gel, tonik, ustrezna krema...Kaj še vpliva na naš bolj svež izgled?


SPANJE
Neprespane noči povzročijo, da se zjutraj zbudimo zabuhle, s črnimi podočnjaki – kolobarji pod očmi. Tudi sama koža izgleda utrujeno, nevitalno.
Vsak človek potrebuje drugačno količino spanja. Zase vsak prav gotovo ve, kdaj se zbudi naspan – privoščite si dovolj spanja.


HRANA IN VITAMINI
Uživajte čimveč sadja, zelenjave, žit, nepredelane, nekonzervirane sveže pripravljene hrane, ter čimmanj hrane s 'praznimi' kalorijami.

Vemo tudi, da se alergične reakcije, ki so možne na določeno vrsto hrane(jajca, moka, oreščki, agrumi....) lahko kažejo na koži v obliki koprivnice – srbenja, kožne reakcije ki opozarja, da se določeni hrani raje izogibajmo.

KAJENJE
Nikotin v telesu povzroči marsikatero negativno reakcijo in prav tako pliva na poslabšanje stanja kože. Koža izgleda 'papirnata', sivo-bledikava, gubice so globlje in s tem je cel izraz obraza manj svež.


KOFEIN IN ALKOHOL
Poizkusite zmanjšati količino popitih kavic na najmanjšo možno mejo, ter si zraven skodelice kave vedno privoščite še velik kozarec vode. Alkohol pa- vsi vemo – za posebne priložnosti.


STRES
Zaradi stresa lahko nastanejo akne, dodatne gubice , koža pa postane bolj občutljiva.


PRETIRANO PRHANJE IN UMIVANJE
S prepogostim umivanjem, ter uporabo pretiranih količin mila boste naredili sebi in svoji koži medvedjo uslugo. Mila ter prevroča voda izsušita kožo. Uporabljajte nevtralna mila in še to v majhnih količinah samo na mestih kjer je to nujno potrebno, kopel pa naj ne bo prevroča. Raje kot za vsakdnevno kopanje se odločite za prhanje z mlačno vodo z uporabo minimalnih količin mila.


VODA
Že ptički čivkajo, kako pomembno je pitje zadostnih količin vode za naš organizem. Z zadostnim vnašanjem vode v telo zagotovimo tudi naši koži dovolj notranje vlage. Pijmo v manjši količinah večkrat na dan. Težko je, da bi s pitjem vode pretiravali, saj je včasih že popiti zadostno količino težko. Je pa res, da bi s popitjem prekomernih količin vode iz telesa odplavljali ne samo odvečne snovi in telesu zagotavljali vlago ampak bi telo postopoma siromašili tudi za organizem pomembnih snovi.


DODATNA NEGA
Poleg vsakodnevne rutinske nege dože priporočam še piling oz. luščenje odmrlih celic kože,kar lahko storite doma ali pa se prepustite spretnim rokam kozmetičarke, ki vam bo kožo tudi zmasirala, ter vam kožo nahranila z ustrezno masko.


****MASKA S SKUTO***
Veliki žlici skute dodajte nekaj kapljic olivnega olja. Masko nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut. Sperite z mlačno vodo.

 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni