Mastna koža - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Mastna koža

Članki

Mastna koža

Mastno kožo spoznamo po tem, da se sveti. Na videz je običajno groba,pore so razširjene. Koža je slabo prekrvavljena. Koža je premastna, ker lojnice izločajo preveč loja. Kako bo funkcionirala lojnica je odvisno od hormonskega ravnotežja, živčnega sistema ter starosti človeka.
V nasprotju s suho kožo se na mastni koži pogosto pojavljajo mozolji in ogrci, ker se lojnice zaradi pretiranega izločanja loja rade zamašijo. Osnovno načelo pri zdravljenju aken je, da normaliziramo delovanje lojnic in zavarujemo kožo pred vsem, kar bi jo utegnilo iritirati
.

ČIŠČENJE MASTNE KOŽE
Za čiščenje kože lahko uporabljamo čistilna mleka za mastno kožo ali morda še bolj mila in gele namenjene čiščenju mastne kože.


TONIZIRANJE:
Kožo osvežimo s tonikom za mastno kožo ki je lahko v dolčenih primerih z dodanimi sestavinami, ki kožo pomirjajo in delujejo protivnetno.


NEGA:
Dnevno nego začnite s kremo,ki ne bo povzročila ,da bi se vaša koža čez dan svetila, hkrati pa naj bo idealna podlaga za ličila. Nočna krema naj kožo navlaži ter jo pomiri, ter prepreči, da bi se zbudile s kožo poln ogrcev. Za nego kože okrog oči vedno uporabljajmo preparate namenjene negi kože okrog oči.


LIČENJE:
Po nanosu primerne kreme nanesite tekoči puder za mastno kožo, ki vam bo zagotavljal mat učinek kože in preprečil masten lesk. Lahko pa si čez ta puder nanesete še puder v prahu s katerim si lahko make-up čez dan tudi popravljate.

Mastno kožo običajno že zgodaj začnemo negovati, saj jo spoznamo za »problematično«. Običajno že v pubertetnem obdobju obiščemo kozmetični salon in prosimo za nasvet, ter zgodaj začnemo uporabljati preparate za čiščenje in nego mastne kože. Prav je tudi, da hodimo na redna čiščenja kože v kozmetični salon. Ob pravilni in redni negi ostane taka v mladosti problematična koža lepa in sijoča še dolgo.

Maska za mastno kožo:

Zmešamo pol kocke kvasa z mlačno vodo, ter dodamo par kapljic limoninega soka. Masko nanesemo na očiščeno kožo obraza. Po 15 minutah oz . ko se maska strdi jo speremo z mlačno vodo ter kožo namažemo z ustrezno kremo.


 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni