Nega naše kože v zimskem času - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Nega naše kože v zimskem času

Članki

Nega naše kože v zimskem času.

Koža obraza je pozimi zelo občutljiva. Nizke temperature, suh zrak v centralno ogrevanih prostorih, veter, smog, vse to so dejavniki,ki močno vplivajo na stanje naše kože v zimskih mesecih.

Po smučanju ali po daljših zimskih sprehodih v naravi se koža LIC IN NOSU rada lušči.. Nizke temperature povzročijo, da se krvne žilice skrčijo, zaradi tega se poslabša mikrocirkulacija, izmenjava snovi v celicah je slabša, kar povzroči slabši videz in stanje kože. Razširjene kapilare, luščenje kože pa najprej opazimo na suhi in tanki koži.

V zimskih mesecih je KOŽA tudi veliko bolj umazana (smog), zato moramo še bolj skrbeti za redno vsakodnevno čiščenje kože z mlekom in tonikom, da temeljito očistimo nečistoče, ki so se čez dan nabrale na koži. Kožo redno mažemo z ustrezno kremo, kožo pa pred nanosom kreme namažemo z vlažilcem oz . serumom za dodatno vlaženje. Z leti se sposobnost kože, da zadržuje vlago slabša. Koža pa vedno potrebuje vlaženje tudi »od znotraj«, kar dosežemo z zadostno količino zaužite vode, ki zagotovi vlaženje povrhnjice iz spodnjih plasti kože. Če imate občutek, da morate za kožo narediti nekaj več, si kožo dodatno nahranite z nanosom doma pripravljene ali kupljene maske, katero nanesete na očiščen obraz ter jo pustite delovati približno 15 do 20 minut. Nato si masko sperete z mlačno vodo, ter namažite vlažilni serum in kremo. Ne pozabite na kožo okog oči, ki jo redno mažite s preparati namenjenimi temu občutljivemu delu obraza.
Oblika in velikost USTNIC nam je že dana. Se pa zaradi procesov staranja, ter pod plivom zunanjih dejavnikov npr. Izpostavljenostjo sončnim žarkom z leti ustnice spreminjajo. Mraz in veter ustnice dodatno izsušita, tako da je uporaba vlažilnih krem oz. zaščitnega balzama za ustnice obvezna. Nasvet: namažite si ustnice večkrat z medom. Med pustimo na ustnicah, da se vpije oz. dokler ga z ustnic ne poližemo.
Skrb za ROKE pozimi prepreči, da bi koža na rokah postala raskava, razpokana in občutljiva.Prvo pravilo je vsekakor nošenje rokavic, uporaba nežnih mil za umivanje rok, zaščita rok kadar uporabljamo agresivna čistila za čiščenje stanovanja ter večkratno nanašanje hranilne kreme za roke. Če vam kljub temu ne uspe ohraniti lepe in voljne kože priporočam , da si privoščite parafinsko kopel za roke v kozmetičnem salonu. Kozmetičarka vam bo roke namazala s kremo ali masko za roke, nakar boste roke potopili v prijetno segret parafin, ki bo na rokah ustvaril toplo oblogo. Oblogo pustimo delovati 20 minut. Vaše roke bodo kot prerojene- koža bo spet mehka in voljna.


Suha koža
Suha koža je tanka in nežna. Pore so zelo majhne, na licih so lahko vidne drobne žilice. Suha koža izloča manj loja, maščobna plast na njeni površini je pretanka, zato se začne luščiti.
Pri pomanjkljivi negi se na suhi koži zelo zgodaj lahko pojavijo gube in gubice.Pomanjkanje maščobe in vlage moramo nadomestiti s skrbno izbranimi ustreznimi negovalnimi preparati.


ZA ČIŠČENJE:
Uporabljamo blago čistilno mleko, izogibamo pa se uporabi mil in gelov, ki bi lahko kožo preveč sušili.
TONIZIRANJE:
Kožo osvežimo z blagim tonikom, nikakor ne sme vsebovati alkohola, lahko pa vsebuje pomirjevalne sestavine oz. dodatke zelišč.
NEGA:
Za dnevno nego uporabljajte vlažilno kremo, ki naj bo hkrati idealna podlaga za ličila.Za nočno nego uporabljajte izdatnejše-vitaminske kreme, za podlago pa lahko tudi razne serume oz. vlažilce kože. Čez dan lahko kožo večkrat popršimo z vlažilci za kožo.
LIČENJE:
Po nanosu primerne kreme za podlago nanesemo tekoči puder, ki naj bo obogaten z negovalnimi sestavinami, ki čez dan kožo ne bodo sušile. Puder bo v zimskih mesecih kožo še dodatno ščitil pred dehidracijo-izgubo vlage-zaradi mraza in vetra.


NASVET:
Suha koža je v pubertetnem obdobju zelo neproblematična. Prav zaradi tega se običajno z njeno nego začne prepozno- ob nastanku prvih gubic. Tudi suha koža potrebuje nego in sicer pred nastankom prvih gubic. Ne bo odveč posvet s kozmetičarko, ki vam bo svetovala uporabo ustreznih preparatov za nego doma, ter vam svetovala kako pogosto bi se morali prepustiti razvajanju in nahranitvi kože v kozmetičnem salonu.


Maska za suho kožo:
Pretlačite pol banane, dodajte par kapljic mandljevega olja ter par kapljic limoninega soka. Nanesite na očiščeno kožo obraza in vratu ter pustite delovati 15 minut. Sperite z mlačno vodo ter nanesite kremo.

 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni