Pedikura - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Pedikura

Članki

Pedikura

Ponavadi večino časa posvetimo negi obraza, las in rok šele nekje na koncu je skrb za naše noge. Noge so obremenjene skozi vse leto in ni prav, da se na njih spomnimo samo poleti, ko so noge,predvsem pa naša stopala in nohti bolj izpostavljeni pogledom. Obisk kopališč ter odprti sandali nas običajno opozorijo, da je nega stopal nujna.

Nega nog ni samo lakiranje je tudi vsakodnevno umivanje nog ter mazanje z ustrezno kremo. Pomembno je, da noge po umivanju vedno dobro obrišemo, da med prsti ne ostaja vlaga s čimer je manj možnosti za nastanek glivic. Pomembno je, da kadar je možno namesto sintetičnih nosimo bombažne nogavice ter poskrbimo da noge dihajo v udobnih, zračnih čevljih.


Kdaj obišemo pedikerja?
Pri zdravih nogah brez posebnih težav obišite pedikerja preventivno na tri mesece, kadar pa se pojavi problem pa po potrebi.
Najpogosteje pridejo k pedikerju stranke s problemom otišancev, kurjih očes, glivic na nogah in nohtih, vraščenih nohtih , trdo kožo na podplatih... ali pa je pred njimi za njih pomemben dogodek kot je na primer poroka.

S pedikuro torej rešujemo probleme nog, ter tudi poskrbimo za njihov lepši izgled. Pri negi nog smo uspešni, kadar nas pri hoji noge-podplati ne bolijo in je koža na podplatih negovana. Lakiranje nohtov je pika na i za celostno dobro počutje vas in vaših nog.


Kako pravilno strižemo nohte?
Pri otrocih strižemo nohtke naravnost, pri odraslih oz. starejših pa v smeri rasti nohta torej glede na naravno obliko nohta.

Obisk pri pedikerju traja približno eno uro. V tem času vam bo pediker uredil stopala ter vam svetoval in odgovoril na morebitna vprašanja o tem kako pravilno negovati nohte in kožo vaših stopal. Priporočam pa vam, da se dogovorite tudi za naslednji obisk, ter s tem poskrbite za redno nego vaših nog.


 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni