Suha koža - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Suha koža

Članki

Suha koža !

Suha koža je tanka in nežna. Pore so zelo majhne, na licih so lahko vidne drobne žilice. Suha koža izloča manj loja, maščobna plast na njeni površini je pretanka, zato se začne luščiti.

Pri pomanjkljivi negi se na suhi koži zelo zgodaj lahko pojavijo gube in gubice.Pomanjkanje maščobe in vlage moramo nadomestiti s skrbno izbranimi ustreznimi negovalnimi preparati.

ZA ČIŠČENJE:
Uporabljamo blago čistilno mleko, izogibamo pa se uporabi mil in gelov, ki bi lahko kožo preveč sušili.

TONIZIRNJE:
Kožo osvežimo z blagim tonikom, nikakor ne sme vsebovati alkohola, lahko pa vsebuje pomirjevalne sestavine oz. dodatke zelišč.

NEGA:
Za dnevno nego uporabljajte vlažilno kremo, ki naj bo hkrati idealna podlaga za ličila.Za nočno nego uporabljajte izdatnejše-vitaminske kreme, za podlago pa lahko tudi razne serume oz. vlažilce kože. Čez dan lahko kožo večkrat popršimo z vlažilci za kožo.

LIČENJE:
Po nanosu primerne kreme za podlago nanesemo tekoči puder, ki naj bo obogaten z negovalnimi sestavinami,  ki čez dan kožo ne bodo sušile. Puder bo v zimskih mesecih kožo še dodatno ščitil pred dehidracijo-izgubo vlage-zaradi mraza in vetra.

NASVET:
Suha koža je v pubertetnem obdobju zelo neproblematična. Prav zaradi tega se običajno z njeno nego začne prepozno- ob nastanku prvih gubic. Tudi suha koža potrebuje nego in sicer pred nastankom prvih gubic. Ne bo odveč posvet s kozmetičarko, ki vam bo svetovala uporabo ustreznih preparatov za nego doma, ter vam svetovala kako pogosto bi se morali prepustiti razvajanju in nahranitvi kože v kozmetičnem salonu.

MASKA ZA SUHO KOŽO:
Pretlačite pol banane, dodajte par kapljic mandljevega olja ter par kapljic limoninega soka. Nanesite na očiščeno kožo obraza in vratu ter pustite delovati 15 minut. Sperite z mlačno vodo ter nanesite kremo.

 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni