Valentinovo ličenje - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Valentinovo ličenje

Članki

Valentinovo ličenje

PRED IN PO LIČENJU.
-         Negujmo kožo obraza in predel okrog oči z ustreznimi preparati, saj bo le na negovani koži vaše ličenje lahko popolno.
-         Pred spanjem ličila temeljito odstranimo!!!


NEKAJ PRAVIL LIČENJA
-         Poletno ličene naj bo lahkotnejše, zimsko zahteva običajno več  pudranja in intenzivnejše barve
-         Dnevni make-up naj ne bo preveč izrazit (bolje manj kot preveč). Pri večernem make-upu si dovolimo drznejše odtenke in intenzivnejše barve.  Malo lesketanja v obliki bleščic pa bo poživilo slavnostni večerni make up.
-         Ljudje smo različni-vsem ne pristajajo iste barve- preizkušajte različne barve, ali pa za nasvet vprašajte strokovnjaka.
-         Če se le da si naredite dnevni make up pri dnevni svetlobi, večerni make up pa pri umetni svetlobi.

Ličenje začnite z nanosom ustrezne polage. To naj bo tonirana krema ali tekoči puder. Razlika med pudri in tonranimi krememi je v tem, da so pudri bolj obstojni in vsebujejo več pigmentov, tonirane kreme pa kožo obarvajo nežneje v naravni barvi. Pomembno je, da izberete pravi odtenek, ker bo le z  enakomerno  obarvanim tenom izgled celotnega ličenja  učinkovit . Če ste se vajene vsakodnevno ličiti vendar za slavnostno ličenje ne želite izrazito spremeniti svojih običajnih barv  lahko svojemu osnovnemu ličenju dodate le nekoliko blešic v tisti barvi, ki bo pristajala vašim osnovnim barvam make upa in oblačilom, ki jih boste za to priložnost nosile. Paleta barv bleščic je res velika, mogoče bo še najbolje, če posežete po srebrnih ali zlatih  odtenkih bleščic. Če se običajno ne ličite, za to priložnost pa ste želeli presenetiti....sebe...partnerja... nanesite nežno puder podlago ali mogoče še lažje puder kremo , nato nanesete na oči maskaro, ki naj bo vodoodporna (zdrži tudi mencanje okrog oči), ter si na veke nanesite nežno svetlečo senčko. Ustnice povdarite z lip glosom v svetli lesketajoči barvi ter si na lička za svež izgled nanesite nežno senčilo za ličnice.

Kožo moramo začeti negovati že v mladosti, če pa v tem obdobju niste imele »problematične« kože je morda čas  začetka nege kože, ko se srečamo z uporabo ličil.

Ne pozabit na občasne obiske pri dobri kozmetičarki, ki vam bo z veseljem svetovala  in poskrela za dobro počutje vaše kože, ter odgovorila na vaše morebitna vprašanja glede kože, ličenja...

 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni