Vaša urica - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Vaša urica

Članki

Morda ste naveličane vsakodnevnega hitenja in ste si končno 'utrgale' urico samo zase? Morda se boste zvečer kam odpravile ali pa si  želite ta dan izgledati sveže in urejeno ter imeti občutek, da ste storile nekaj koristnega zase.

Najprej se posvetite svojim lasem, ter jih temeljito umijte  ter  sfrotirajte. Kožo obraza  sčistite z mlekom in tonikom ter poglejte, če iz linije 'štrli' kakšna obrv in  jo izpulite. (Če so obrvi potrebne generalnih popravkov se boste kasneje dogovorile za obisk kozmetičarke). Nato  si pripravite parno kopel za obraz. V posod vrele vode namočie ščepec kamilic, pokrijte glavo z brisačo ter držite obraz nad paro pet do petnajst minut (pazite ,če imate popokane kapilara)! Po kopeli si naredite nežen piling, da si s kože zdrgnete odmrle proženele celice. Nego nadaljujte z  nanosom primerne maske za vašo kožo. Ne komplicirajte. Pravijo, da je sadje, ki je primerno za vaš želodec primerno tudi za nanos na kožo. Pretlačena banana s par kapljicami olivnega olja za suho kožo, ali kvas raztopljen v mlačni vodi za mastno kožo bo po 15 minutah na koži pričaral sežino. Lahko si nanesete tudi kupljeno masko,  ter se držite na njej napisanih pravil za uporabo.

Ko masko sperete z mlačno vodo kožo spet tonizirate, uporabite serum ali vlažilec pod kremo ter kremo ki jo dnevno uporabljate.

Ko ste osvežili svoj izgled ne smete pozabiti še na ureditev rok in stopal. Nohte na rokah si nalakirajte s prozornim ali z 'mlečnim' lakom. Trdo kožo na nogah si zdrgnite s plovcem ali s posebnim loparčkom, nato pa si nohte nalakirajte s kakšnim bolj 'odštekanim' lakom.

Da se boste bolje počutile si obraz nežno naličete. Ne pretiravajte – izberite nežno puder podlago ali obarvano kremo, oči si poudarite z nežno senčko, trepalnice si poudarite z maskaro, saj bodo prav lepo povdarjene trepalnice lepo zaokrožile vaš bleščeč pogled. Ustnice očrtajte s črtalom, s črtalom si lahko pobarvate tudi ustnice , ter si namažite setleč glos. Barva bo na ustncah tako zdržala dlje.Lička si osvežite s senčilom za ličnice in pripravljene ste....

 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni