Vsakodnevno čiščenje kože - Kozmetični salon Evita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Vsakodnevno čiščenje kože

Članki

Vsakodnevno čiščenje kože !

Ste se kdaj vprašali ali pravilno negujete svojo kožo? Ali uporabljate prave preparate za svojo kožo in ali jih znate dejansko pravilno nanašati? Se kdaj morda zbudite  naličeni še od prejšnjega dneva? Da se to ne bi dogajalo, osvojite večerni ritual čiščenja kože.

Veliko škode lahko naredite, če nanašate preveč neustreznih preparatov in ali pa lahko tudi ustrezne preparate nanašate prepogosto. Seveda pa ni dovolj tudi,če kožo le splaknemo z vodo, ker si s tem ne bomo temeljito očistili umazanije, ki se je na koži nabirala čez dan.

ČIŠČENJE OBRAZA V 5 KORAKIH

PRVI KORAK – ČIŠČENJE KOŽE OKROG OČI

Če si ličite oči je to vaš prvi korak do očiščene kože.

Če uporabljate tekoč preparat ga nanesite na vatko ter si s potegi vatke od zunanjega očesnega kota proti notranjemu očistite očesni make up. Zunani očesni kot se pri tem fiksirajte z drugo roko.

Če uporabljate preparat v gelu preparat nanesite na konice prstov ter s krožnimi gibi masiramo zaprte oči dokler maskara ne 'popusti'. Z vlažnimi vatkami očistimo oči od zunanjega kota proti notranjosti.

DRUGI KORAK – ČIŠČENJE OBRAZA S ČISTILNIM GELOM ALI MLEKOM

Čistilni preparat nanesemo s krožnimi gibi na navlaženo kožo in ga nežno vtremo. Preparat speremo z mlačno vodo ( vroča ali preveč hladna voda lahko poškoduje kapilare in preveč odpre ali zapre pore) lahko tudi z gobico ali vlažno vatko. Čistimo, dokler ja na vatki še sled umazanije.

TRETJI KORAK – TONIZIRANJE KOŽE

Tonik nanesemo na vatke ter si s potegi od sredine obraza proti robu nanesemo tonik. Tonik kožo navlaži ter ji vrne zaščitni kisli plašč. Torej nanj ne smemo pozabiti.

ČETRTI KORAK – NEGA OKROG OČI

Kremo za predel oči si nanesemo s krožnimi gibi. Začnemo na zunanjem robu ter krožimo najprej pod  očmi do notranjega roba ter nato po veki nazaj.

PETI KORAK – NANOS KREME

A – Če je vaša koža zahtevna in suha si pred nanosom kreme nanesite serum oz. ustrezen vlažilni preparat.

B – Nanesemo kremo za obraz s krožnimi gibi navzgor in proti robu obraza.

Pri drugem, tretjem in  petem koraku ne pozabite na področje vratu!

 
 

Članki so bili objavljeni v revijah SuperMAMI.
Članke napisala Marjanca Božič Kostanjšek

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni